Nieuws

Erkenning sociale ondernemingen

Hoe herken je nou een sociale onderneming? Eindelijk is er een erkend keurmerk. Ontwikkeld door niemand minder dan TNO. Een audit van een onderneming als we kijken naar inclusiviteit. Voor sociale ondernemingen telt alleen het hoogste de PSO30+. Deze is voor ondernemingen die meer dan 30% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt aan betaald werk. Zie ook PSO Nederland. En ja, een rekening van een sociale onderneming met PSO30+ valt in bijna alle gevallen geheel onder social return.

Social Return krijgt impuls met nieuwe samenwerking

Goed nieuws voor de arbeidsmarkt: Stichting Social Return en GreenFox Social Return gaan samenwerken. Door hun krachten en expertise te bundelen kunnen niet alleen bedrijven, maar ook gemeenten hun totaalvraag kwijt bij twee ervaren partijen op het gebied van social return.

Lees hier het hele artikel

Recordaantal Rotterdammers uit bijstand

Een recordaantal Rotterdammers is dit jaar uit de bijstand naar betaald werk gestroomd. Het aantal van 3831 mensen is het hoogste in drie jaar. Dat schrijft de Telegraaf. Het totale aantal mensen in de bijstand blijft wel ongeveer gelijk, rond de 38.000.

 

Lees hier het hele artikel

Brochure reikt gemeenschappelijk perspectief aan om social return te laten slagen

Het sturingselement Social return on investment, dat is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen, werkt nog niet optimaal. De nieuwe brochure Perspectief op social return biedt nu tips en randvoorwaarden voor een succesvolle toepassing. brochure_2

Er valt nog veel te verbeteren aan de inzet van Social return on investment. Daarom gingen werkgevers en gemeenten met elkaar in gesprek tijdens de conferentie Perspectief op social return, die De Normaalste Zaak, InterPactum en MVO-Nederland in november 2015 organiseerden.

Download hier de publicatie

MKB

Wat is Social Return en wat kan ik ermee?

Column Petra Oden | lector Hanzehogeschool

“Social Return? Heeft dat iets met social media te maken?” vroeg een ondernemer me tijdens het congres ‘Inkoper ontmoet ondernemer’. Ook bij de Week van de Ondernemer in Groningen keken ondernemers mij vragend aan als ik begon over Social Return.
Zie verder MKB Servicedesk

Binnenlandsbestuurd social return

ACTIEPUNTEN VOOR GEMEENTEN IN SER-ADVIES SOCIAAL ONDERNEMEN
07 mei 2015
De bevordering van sociaal ondernemen staat in veel Europese landen al enige tijd hoog op de agenda. Inmiddels is ook Nederland in beweging gekomen. Naar aanleiding van een verzoek van minister Asscher (SZW) heeft de SER een ontwerpadvies geformuleerd over de bevordering van sociaal ondernemerschap in Nederland. Het advies benadrukt het belang van sociaal ondernemen en bevat tal van actiepunten waarmee gemeenten aan de slag kunnen.
Zie verder Binnenlands Bestuur.